Кметът на Видин поздрави Богомил Петров по повод 60 години от постигането му на световен рекорд

В залата на Общински съвет-Видин бе тържествено отбелязан 60-годшния юбилей от световния рекорд, поставен от почетния гражданин на Видин – Богомил Петров. На събитието присъстваха кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков, секретарят на Община Видин – Емилиян Енчев,  кметове на  общини от област Видин, представители на Българска федерация по вдигане на тежести, културни институции, бивши спортисти  и граждани. Специален гост бе Богдан Иванов, избран за спортист на ХХ век и участник в две олимпиади.


Кметът поздрави спортния ветеран с думите: „Дано във Видин се намерят достойни хора като теб, които да възобновят старата школа по вдигане на тежести“ и му пожела още дълги години здраве. Д-р Цветан Ценков му връчи почетен плакет на Община Видин, поздравителен адрес и символични подаръци, които да подчертаят приноса му за развитието на региона. „Спортният Ви хъс и желание за победа правят така, че за Вас да няма непостижими цели. Работата Ви като треньор в родния град превръща Видин и видинските щангисти в люлката на световната юношеска тежка атлетика! Вашият талант и целеустременост Ви съпътстват и до днес във всички Ваши инициативи!“ – пише в адреса.


Богомил Петров получи поздравителни адреси и подаръци от Общински съвет-Видин, Областна администрация, Регионален Исторически Музей – Видин, Държавен архив – Видин и други организации. Людмил Точев, представител на Българската федерация по вдигане на тежести, го отличи с плакет за особен принос в развитието на българските щанги и годишнината от поставения от него световен рекорд. 


Днешното събитие съвпада и с деня на българския спорт и професионалния празник на работещите в сферата на спорта.