14 годишната Жени Кринчева със супер успех в международен конкурс

Песента “Hopeless” завоюва второ място в „On the music waves“ 2024

14 годишната Жени Кринчева завоюва второ място в международния музикален конкурс „On the music waves“ 2024. Новата й песен “Hopeless“ беше отличена от журито на конкурса, поставяйки я преди сръбския и след италианския представител. Международните  съдии, между които автори на песни, композитори, музиканти,  изпълнители и продуценти от “EMI“, „BMG Ricordi“, „Airplane! Records“,“Musica e Rivoluzione“, „Universal Edition“, „Universal Music Publishing“, „Warner Classics“, „Walt Disney Records“, „Cantieri Sonori“, „D’altro canto“, обявиха решението си в края на месец март.

Освен че талантливата тийнейджърка изпълнява “Hopeless“, Жени е и в основата на нейното създаване, заедно с  бийтмейкърa Роби (Роберто Николов). „Песните, създадени от Роби, са част от репертоара на най- добрите български артисти като „Молец“, Мила Роберт, Дара Екимова, Ника- споделя Жени- Истински щастлива съм от  възможността да творим заедно и да бъдем оценени на толкова високо ниво.“ 

По създаването на песента Жени работи и с друга млад и талантлив артист-Александър Георгиев- A.L.E.K.S. , който е завършил композиране в British Institute of Modern Music в Манчестър  и е един от активно действащите изпълнители в България и Англия. Участието му в музикалния формат „Гласът на България“ го прави тотален любимец на тийн публиката и ментор на млади музиканти, а работата му с Жени Кринчева добавя изумителна доза  фантазия и щипка финес в “Hopeless“.

Проектът „Hopeless“ е първият, в който Жени участва като автор на текст и музика, но за аранжимента се доверява на майстора в бранша Светослав Кепчелюв- Svett. Неговият новаторски дух и изпипване на всеки детайл в звука са запазената му марка, а лекотата, с която работи довежда до онази фина чувствителност, изкачила песента до второ място в „On the music waves“ 2024.

Освен музикалните и творчески качества на песента, журито остана впечатлено и от темата на „Hopeless“.  Самата Жени избира посоката като отражения на чувствата, които бушуват в нейния тинейджърски свят. Песента е зов за откриване на красотата и тишината вътре в нас и внушава, че самите ние трябва да търсим и вярваме в чудесата на живота.  

Журито отдели специално внимание и на 14 годишната българска изпълнителка, като определи тембъра й като много красив и убедителен, а самата Жени-като една от надеждите на новото поколение световни артисти.

HOPELEESS

Jeny Krincheva – Hopeless (Official music video) – YouTube

Повече за Жени Кринчева:

Макар само на 14 години Жени има зад гърба си поредица от реализирани проекти, като шлифова своя глас под ръководството на утвърдения вокален педагог Искра Милкова.

В периода 2016-2022 г. Жени Кринчева записва 25 нови оригинални песни- детски, с фолклорни мотиви, както и  песни, посветени на България, чиито автори са едни от най- добрите български поети и композитори: Ангелина Жекова, Виктор Самуилов, Петя Кокудева, Христина Димова, Светослав Лобошки, Щерион Пилидов, Красимир Гюлмезов, Росен Парлапанов, Живко Василев.

През 2021 година талантливата изпълнителка достига финала на „България търси талант“ и става един от най- разпознаваемите млади артисти. Същата година представя и е изпълнител на песента “Моя е тая земя” по текст на Ангелина Жекова и музика на Щерион Пилидов, която печели голямата награда за нова българска песен,  след единодушно гласуване от публика и жури и става химн на Историческия парк.

През 2022 година Жени е забелязана от украинския музикален продуцент и композитор Руслан Квинта, който я определя като най- чувствения нов световен глас и създава специално за нея песента „Fly“. Това е първият международен проект за Жени.

Последвайте Жени:

Жени Кринчева (jenykrincheva.com)

Жени Кринчева / Jeny Krincheva | Facebook

Jeny Krincheva (@jenykrinchevamusic) • Снимки и видеоклипове в Instagram

Jeny Krincheva – YouTube