ВАРНА. Пред Професионалната гимназия по компютърно моделиране ще има повдигната пешеходна пътека

Повдигната пешеходна пътека ще бъде поставена пред Професионалната гимназия по компютърно моделиране и компютърни системи “Благовест Сендов” във Варна. Това е решението на проектантите на бул. „Христо Смирненски“, КАТ – Пътна полиция и останалите заинтересовани служби по повод многократните искания на ръководството на гимназията да бъде обезопасено пресичането на учениците.

В интервю за БНТ Тихомир Тимов, началник-отдел „Общинска инфраструктура“ в Община Варна, обясни, че въпросът многократно е разглеждан от Общинската комисия по безопасност на движението по пътищата към Община Варна. Проектът предвижда изпълнение на нова повдигната пешеходна пътека по бул. „Христо Смирненски“, която ще осигури безопасно пешеходно движение от близките учебни заведения – от входа за двора на Професионална гимназия по компютърно моделиране и компютърни системи „Благовест Сендов“ и Технически университет – Варна. Проектното решение не предвижда изграждане на светофар на посоченото място, уточняват от Дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“.

Заложената в проекта повдигната пешеходна пътека до автобусна спирка „Сотира” ще бъде изградена след приключването на ремонта, обясни Тимов и допълни, че крайният срок зависи изцяло от работата на ВиК-дружеството, което все още подменя водопровода и канализацията в района. 

В момента платната на булеварда нямат настилка и временно решение на проблема не е възможно, обясни Тимов.