Предизборни хватки: Във Варна полагат пътна маркировка

По време на течащата в момента предизборна кампания в много села и градове кандидат-кметове използват различни методи за спечелване на доверието на хората и съответно техните гласове.

Най-лесно е за кандидати, които са били кметове и досега. Въпреки,че официално те са в отпуск и не изпълняват длъжността кмет, администрацията работи в тяхна полза, а може би случващото е случайност.

Ето един пример от Варна. Там точно сега решиха да полагат пътна маркировка,както и започнаха консервационни дейности на Римска кула.

Полагат пътна маркировка на ул. „Васил Друмев“ в район „Приморски“, съобщиха от дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“ в Община Варна. При извършените ремонтни дейности на улицата, беше подменена пътната и тротоарната настилка, с осигуряване на достъпна среда. Ремонтирани бяха и паркингите към улицата и е поставена маркировка.

Подменени са съществуващите улични водопроводи в обхвата на обекта. В участъка между ул. „Д-р Иван Богоров“ и ул. „Найден Геров“ е изградена нова улична дъждовна канализация. В района е обновено уличното осветление с ново енергоспестяващо.

Започнаха аварийни консервационни дейности по античните зидове и сводове на най – високата част от археологическия обект – Римски терми, т.нар. Римска кула, съобщи главният уредник  Ася Стефанова. Средствата са осигурени от Община Варна и са в размер на 92 000 лв.

В рамките на отпуснатото финансиране ще бъдат извършени редица специализирани консервационно-реставрационни дейности, които включват отстраняване на растителността по зидовете; демонтиране на компрометирани части от мазилки и циментови запечатки; структурно укрепване на нестабилните участъци; бордиране, фугиране и направа на нови запечатки; хидрофобизация на повърхностите; саниране на бетоновата подпорна колона и др.Очаква се дейностите да приключат до края на месец ноември т.г.

Във Варна кандидат за кмет е досегашният кмет Иван Портних.