Мото шествие в подкрепа на пътната безопасност се проведе в София

В София десетки мотористи, представители на мото клуба на Жените мотористи, както и на BG Riders, потеглиха заедно от храм паметник „Свети Александър Невски“ към Националния исторически музей по маршрут през централни улици и булеварди в София.

Мото шествието е посветено на Дните по безопасността в България, които се организират от Европейската мрежа на службите на пътна полиция ROADPOL като част от Европейската седмица по пътна безопасност в рамките на Европейската седмица на мобилността.

То бе организирано и като част от кампанията Алкохолът е лош шофьор” и се проведе с подкрепата на отдел „Пътна полиция“, Български Червен кръст, Moto Pfohe както и много други отговорни компании, организации и асоциации в България, партньори на кампанията.

Целта на инициативата е да се повиши осведомеността за значението на отговорното шофиране без употреба на алкохол.

Сред целите на мото шествието бе това да се повиши осведомеността за важността на безопасното шофиране и нетолерантността към шофирането след употреба на алкохол. Тазгодишният слоган на кампанията е „Бъди шофьор за пример”, с който кампанията отправя призив към всички шофьори да спазват правилата за пътна безопасност.

Проведеното мото шествие е само част от активностите около кампанията Алкохолът е лош шофьор”, която е част от стратегията за устойчиво развитие на един от лидерите в бирения бранш в България, „Каменица“ АД. Разработено е и апелационно видео, което предава и визуално посланията на кампанията.

Всичко това е събрано и в нова онлайн платформа на кампанията, в която може да бъде открита и историята на „Алкохолът е лош шофьор“, както и полезна информация за нагласите на българските шофьори относно шофирането в нетрезво състояние и навиците им за безопасно движение по пътищата. Данните са от национално проучване, проведено през месец май тази година.