Министърът на регионалното развитие Андрей Цеков е провел важен разговор с кметовете на Троян, Самоков, Кюстендил, Петрич, Борован, Елин Пелин и Белица

Община Троян продължава да търси финансиране за цялостна реконструкция на площад “Възраждане”, пешеходния мост на площада и изграждане на зони за отдих по брега на река Осъм. Това съобщи във Фейсбук кметът Донка Михайлова. Тя е провела разговор за това финансиране с министъра на регионалното развитие Андрей Цеков. Михайлова е водила разгорите, като зам. председател на УС на Национално сдружение на общините в Република България – НСОРБ. Според Михайлова на срещата са се разбрали за начина на договаряне на финансиране на инвестиционни проекти на Общините.

Това ще позволи Община Троян да изпълни на 100% реконструкцията на ул. “Стара планина” в Орешак. Обсъден и  хода на оценяване на проектите за саниране на многофамилни жилищни сгради.

В срещата участваха и зам. министъра Ангелина Бонева и кметовете на Самоков, Кюстендил, Петрич, Борован, Елин Пелин, Белица,Сливница.