ДРЯНОВО. Концерт на Б.Т.Р. за празника на града на 21 октомври

Една от най-обичаните български групи – Б.Т.Р., ще зарадва всички жители и гости на Дряново с концерт на 21 октомври. Тогава ще бъде кулминацията на програмата за празника на града, която ще започне с тържествено откриване навръх Петковден – 14 октомври.

Концертът на рок звездите ще започне в 18:30 ч. на пл. „Ларгото“. Преди тях на сцената ще се изявят местни таланти.

През тази година групата отбелязва 30 години на сцена и всяка тяхно участие е още по-специално. За тези три десетилетия Б.Т.Р. имат издадени 13 албума, изнесени стотици концерти в страната и чужбина, а множество техни песни са се превърнали в неизменна част от съкровищницата на българската музика и се пеят от поколения.

В настоящ състав Атанас Пенев – вокали, Славчо Николов – китари и вокали, Иван Калфов – бас китара и вокали и Илиян Диков – барабани, Б.Т.Р. се утвърди като една от най-значимите рок групи на България и спечели уважението на колегите и любовта на верните почитатели, които продължават да се увеличават.

Седмицата от 14 до 21 октомври в град Дряново ще бъде наситена с редица събития, сред които още концерти, изложби, литературни четения, туристически поход „В царството на дивите циклами“, игри и творчески работилници за децата. Гостите на Дряново ще имат още поводи да останат в района, освен да разгледат архитектурното наследство на майстор Колю Фичето, Дряновския манастир „Св. Архангел Михаил“, пещерата „Бачо Киро“ и другите забележителности.