ВИДИН. ВидаЛенд – приказна инсталация и анимация за малки и големи

Събитието е част от програмата на Фестивала на изкуствата „Дунавски вълни“ и събра много видинчани в алеята до скулптурите на лисичките в Крайдунавския парк. Сред посетителите бе и заместник-кметът на Община Видин Борислава Борисова.

ВидаЛенд представя пет популярни детски приказки: „Рапунцел“, „Хензел и Гретел“, „Принцесата и граховото зърно“, „Храбрият оловен войник“ и „Алиса в страната на чудесата“, както и две авторски – „Черно-бяла приказка“ и „Малка градинска приказка“. Сюжетите на произведенията са претворени в специално създадени кътове, където малчуганите могат отблизо да се докоснат до любимите си приказни герои.

Автор на инсталацията е видинската актриса Ирина Флорова-Капелова. Идеята е да бъде провокирано креативното мислене на децата, по забавен и интересен начин те да изразят идеите и творческите си умения.

„ВидаЛенд“ ще отваря врати всеки ден до събота от 09.00 до 21.00 часа.

По-рано през деня в БиблиоПощата деца и младежи се учеха да рисуват върху тениски с техниката Tie Dye.

Тази вечер фестивалната програма продължава със спектакъла „Оттук-оттам“ на театър „Трио“, който ще се играе от 20.00 часа на сцената на крепостта „Баба Вида”. На 26 юли – сряда, отново ще има работилница за ръчно рисуване на тениски. От 11:00 часа ще бъдат представени театроматите „Гората“ и „Океанът“ (театър за един зрител), до откритата сцена при Художествена галерия „Никола Петров“ в Крайдунавския парк. От 20:00 часа на сцената на крепостта „Баба Вида“ видинчани ще имат възможността да гледат актьора Николай Станоев и неговото шоу „Ники Станоев говори за музика с приятели”.