Пиян и без книжка уби трима на пътя Плевен – Ловеч. Тяло на жена е открито в храсти, часове след катастрофата

Трима загинаха при тежка катастрофа на пътя Плевен – Ловеч. Задържан е 30-годишен, който управлявал без книжка автомобил и е предизвикал тежкия инцидент. Катастрофата е станала снощи около 22:00 часа в близост до отбивка за село Ралево, след като автомобил с немска регистрация навлязъл в насрещното при завой и ударил идващия отсреща мотоциклетист. При първоначалния оглед е установено, че на място е загинал 44-годишният мотоциклетист. Впоследствие е установено, че на задната на мотора се е возила жена, чието тяло е открито тази сутрин, при извършен повторен оглед, зад дървета и храсти, на разстояние 20 метра от мястото на удара.

След сблъсъка автомобилът се е забил в крайпътно дърво. Водачът, на когото е съставян два пъти акт, че шофира без книжка и е осъждан, и спътникът му също са пострадали при сблъсъка.

Шофьорът е с охлузни рани, но другият мъж, който пътувал в колата, по-късно е починал в болница. Кръвните проби на водача са показали наличие на алкохол в кръвта 1.16 промила. С постановление на Окръжна прокуратура –Плевен мъжът е задържан за срок до 72 часа. Предстои прокуратурата да внесе искане в Окръжен съд-Плевен за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.