Национална кампания „Предай добро за СИМОНА”

Община Дряново организира мащабна благотворителна кампания за малката Симона! На 6.07. /четвъртък/, от 17:30 часа с концерт и открита тренировка на стадион “Локомотив” с участието на рапърите Fyre и Dim4ou,  Torino & Pashata, PG & DRINK, DJ Diass,     DJ Theo, водещи на събитието е тандема –  DJ George и DJ Teddy Georgo, в благотворителната изява и откритата тренировка се включва национала – Даниел Асенов – 6 кратен европейски шампион по бокс за мъже, участник в последните две олимпиади, националните лекоатлети Маринела Нинева и Стоян Владков, Калоян Колев – майстор на спорта и заслужил треньор, медалист от световни и европейски първенства – ММА Шумен и още много  изявени спортисти и спортните клубове от Дряново и цялата страна.

      Десетки известни певци и музиканти, спортисти, клубове и фирми обединяват усилия за мащабно благотворително събитие в Дряново на 6 юли, с което да помогнат за лечението на 3-годишната Симона, която е била диагностицирана с медуобластом (тумор в малкия мозък) и обструктивна цефалия. Нейният баща работи в Дряново, което прави много хора от града съпричастни и желаещи да помогнат.  

     Стадион „Локомотив“ в град Дряново е предоставен безвъзмездно от местната управа за провеждането на открита тренировка с някои от най-известните и обичани български спортисти, както и концерт с участието на популярни изпълнители, диджеи и танцьори.

     Сред потвърдилите подкрепата си за каузата изпълнители са рапърите Fyre и Dim4ou, любимците с страната – Torino & Pashata, рап-изпълнителите PG & Drink, най-успешния български диджей и продуцент – DJ DIASS, DJ THEO, а водещи на събитието са тандема, спортните диджей  на България – DJ George и DJ Teddy Georgo, талантливите възпитаници от Класа по народно пеене на Ана Борисова – Божидар Данев, Гергана Тодорова и Стасимира Стоянова, Клас по модерен балет към НЧ „Развитие-1869“ с ръководител Елеонора Дянкова, Леон Даниел, Мария Пенчева.

     Инициативата ще бъде подкрепена с професионално озвучаване и сцена от Пламен Йорданов, собственик на „Би Саунд” ЕООД – Велико Търново.

     Голяма подкрепа ще окажат и редица спортисти, сред които 6-кратният европейски шампион по бокс Даниел Асенов, националите по баскетбол Цветомир Чернокожев, лекоатлетите Маринела Нинева и Стоян Владков, Калоян Колев – майстор на спорта и заслужил треньор, медалист от световни и европейски първенства – ММА Шумен, Галин Методиев – треньор на Спортен клуб „Шуменска крепост“ и треньор № 1 на Българската федерацията по кикбокс за 2021г., Християн Тотев – четирикратен световен и петкратен европейски шампион по муай-тай, Полина Галинова  – двукратен световен шампион по кикбокс, Мариян Петков – многократен републикански шампион,  европейски и световен шампион по кикбокс, Виктор Иванов – многократен държавен шампион, трикратен балкански шампион, Европейски и Световен шампион по ММА. Ще се включат и ФК „Локомотив 1927”, Тенис клуб „КРИСТИ”, Клуб по лека атлетика „Локомотив”, Боксов клуб „Локомотив”, Клуб по спортно ориентиране ”Бачо Киро-94”, Спортен клуб по ММА „Шумен”, Спортен клуб по кикбокс „Шуменска Крепост” Шумен, Спортен клуб „СТИМУЛ”  Всички те ще участват в откритата тренировка на ст. „Локомотив“, която ще води Деси Христова, треньор на Спортен клуб „Стимул” – Шумен.

     Васил Стоименов и екипът на изворна вода „БАЛДАРАН” ще осигурят вода за всички участници в спортното събитие.

     В часовете преди това ще бъде организиран и базар в парка пред спортния комплекс, приходите от който също ще бъдат дарени за лечението на Симона (за участие и повече информация относно базара –Йорданка Иванова – 0899 58 61 20).

Фотограф на благотворителната изява ще бъде Радослава Кунчевска, а събитието ще се излъчва на живо в Yotube  канала на Община Дряново от класа на Теди Джорджо – Йоан Асенов, Ангел Иванов, Иван Димитров, Димитър Филипов и Петър Ламбев.

Можете да подкрепите малката Симона и с дарение по дарителска сметка:

ДАРИТЕЛСКА СМЕТКА
Първа Инвестициона Банка
титуляр - майка - Йоана Христова-Пенковска
BG09 FINV 9150 1317 684533
BIC FINVBGSF

Пощенска банка

BG63BPBI79311028600101

Йоана Стоянова Христова

PAY PAL

Yoana Stoyanova Hristova

ioana17779@gmail.com

REVOLUT @20simona LT373250004190539180

     Симона Пенковска от Габрово от септември 2022 г. се бори с тежката диагноза медуобластом (тумор в малкия мозък) и обструктивна цефалия. На 25 септември, през нощта, Симона получава гърч и е приета в МБАЛ „Д-р Тота Венкова“, където след скенер се установява наличието на образувание. Пренасочена е към УМБАЛ „Св. Иван Рилски“. След две операции – на 26 септември и на 28 септември, заради обструктивната цефалия и за премахване на четири сантиметровия тумор, следва и трета операция. След интервенциите 3-годишната Симона не може да стои изправена на краката си, а иска да прави крачки, да тича и да играе като всяко друго дете.

     Операцията за премахване на тумора в малкия мозък е сложна манипулация и в 90% от случаите е неуспешна. Симона обаче успява да се пребори – при направения ядрено-магнитен резонанс се установява, че образуванието е премахнато напълно и няма разсейки. Симона има още два курса химиотерапия в България, а след това има нужда от допълнително лечение в Германия – имунотерапия, протонотерапия. Първоначалната сума е 110 хиляди евро – разход, непосилен за семейството ѝ.

Повече за начините, чрез които може да се помогне на детето, може да научи тук. 

Благодарим ви за подкрепата!

Инициативен комитет – Дряново