БАЛЧИК. Изложба 110 години Българска бойна авиация

Изложба по повод 110 годишнината от създаването на Българската бойна авиация е подредена в началото на крайбрежната алея в Балчик. Експозицията съдържа 60 платна със снимки, които са запечатали моменти от ежедневието на родовете авиация – изтребителна, щурмова, транспортна и вертолетна. Показани са фотоси и с останалите родове войски от състава на ВВС – зенитно-ракетни и радиотехнически.
Официално изложбата ще бъде открита на 13 юни /вторник/ от 18:00 часа в началото на крайбрежната алея. Целта на ръководството на авиацията е да се запознае българската общественост с мисията, целите и задачите на ВВС и да се повиши доверието в българската армия.
На територията на Балчик са разположени военни формирования от състава на Военновъздушните сили, където ежегодно се провежда морска подготовка на военнослужещите. Всички желаещи ще могат да разгледат изложбата до 23 юни и да се насладят на впечатляващи авиационни кадри.
Експозицията ще бъде открита от командира на военно формирование 28770 – Балчик – майор Иван Тодоров. Интересен акцент ще бъде и разкриването на изнесен филателно-пощенски щанд – съвместна инициатива на Командването на ВВС, Българска филателия и нумизматика към Български пощи и Община Балчик. Ще бъдат предлагани тематични марки, свързани с авиацията и историята на България.
За празничното настроение ще допринесат и изпълненията на Представителния духов оркестър на Военноморските сили.