ЕТРОПОЛЕ. Кризисният щаб обсъди ситуацията след обилните валежи

Поради обилните валежи в община Етрополе беше свикан Кризисният щаб за изпълнение на общинския план за защита на населението при бедствия към Общинска Администрация, който обсъди важни мерки за преодоляване на щетите от наводнението. 

В акцията по възстановяване на пораженията се включиха Областният управител на Софийска област – Радослав Стойчев, комисар Георги Иванов – Директор дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – София, служители на Общинската администрация, пожарната, полицията, частни фирми и граждани от Етрополе.  

Заради обилните валежи качеството на питейната вода е влошено. Българският червен кръст осигури минерална вода за всички детски градини. От днес на паркинга на община Етрополе е позиционирана водоноска на ВиК – София област, а от утре в общината ще се раздава минерална вода на всички нуждаещи се граждани. 

Продължава работата по възстановяване в засегнатите райони, след което ще бъдат описани имуществените щети и подпомогнати засегнатите граждани от наводнението.