Песента „Еllie’s Blues Goes Wild“ от Елица Наумова е рецепта за „сритване“ на тъгата

Песента „Еllie’s Blues Goes Wild“ се ражда като спонтанна музикална импровизация един ден в студиото. Авторът Елица Наумова я нарича рецепта за “сритване” на тъгата, понеже песента идва като решение точно в сезон, когато се бори с чувства на тъга и тъмнина в живота си. Хващайки се за послания от нейната любима книга – Библията, тя решава да облече в мелодия стихове, които са изповед на вяра, че тъгата вече няма да я владее.

“Взех решение на момента, че няма да остана в мястото на тъга и буквално започнах да пея в пълна импровизация докато момчетата свиреха. Дори нямах време да напиша текста – той просто се изля. Така за 2 часа песента се роди!

Посвещавам я на моя племеник – Виктор, както и на всеки, който би се почувствал тъжен в някой момент. Зная, че скръбта и дори тъгата са част от живота ни, но желанието ми е – да не пускаш да те владее дълго, да не изпадаш в депресия, да не потъваш в тях безвъзвратно, но да имаш вяра. Нека текстът ми ти служи за насърчение и привдигане, приятелю! Бог е с нас. Той никак не ни оставя и никак не ни забравя! В Него винаги имаме бъдеще и надежда.” – споделя Елица.

В създаването на „Еllie’s Blues Goes Wild“ заедно с Елица Наумова участват музикантите Пенчо Цочев (пиано), Иван Иванов (китара) и Павел Абаджиев (кахон). Песента е смесица между блус и реге, а клипът е заснет от Тодор Гаджалов в парка на Младежки хълм, Пловдив, като в него има включена и жестомимика.