ЛОВЕЧ. Рокада в Общинския съвет – Горов зае мястото на Петков

В Общинския съвет в Ловеч Димитър Горов зае мястото на напусналия съветник Страцимир Петков. Новият съветник бе посрещнат с цветя от колегите си, той е стар познат, тъй като вече е бил в съвета, както е бил и депутат от БСП.

Смяната стана след решение на Общинската избирателна комисия, която посочи за избран за общински съветник следващият по ред кандидат в листата на КП „БСП за България“. Преди това, 18.04.2023 г., Страцимир Петков  е подал заявление за освобождаване по лични причини. В своето последно изказване от трибуната Петков се обърна към Горов с думите: „Не забравяй, че стоиш на опозиционен стол.“

Към днешния ден Димитър Горов е заместник- изпълнителен директор с ресори „Селскостопански пазарни механизми“ и „Инвестиционни схеми за подпомагане“ в Държавен фонд Земеделие.

Димитър Ангелов Горов е роден през 1971 г. в Ловеч. Икономист. Бакалавър е по „Счетоводство и контрол“ от Стопанска академия „Димитър А. Ценов“ – Свищов. Има магистърска степен по „Икономика на публичната сфера“ от Югозападен университет „Неофит Рилски“. През 1992 г. започва работа в общинската администрация в Ловеч, като повече от 10 години работи там на различни позиции. От 2003 г. до 2009 г. е директор на „Информационно обслужване“ АД в Ловеч. Бил е общински съветник в Ловеч. Горов е депутат в 41-то, 42-ро и 43-то Народно събрание. Владее руски език. Женен с две деца.

Община Ловеч, пресцентър