ГРАД ЛЕВСКИ. Тържествен концерт

 Тържественият концерт  на 2 март бе ярък израз на таланта , обичта към Родината и радостта от Освобождението на самодейните колективи и всички в препълнения салон на НЧ „Георги Парцалев -1901”.

Стиховете ,песните и танците  на самодейните  колективи ,носители на много  отличия от регионални и национални  фестивали, бяха вълнуващо пътешествие във времето  заредено с духа на празника белязал нова епоха в българската история.

Танцов състав „Сборенка”, Вокална група „Дивна”,Женска певческа група „Детелина”, Детски танцов състав „Дъга”, Танцов състав „Звънчета”и Фолклорна формация „Северняшка огърлица”и  водещата на тържествения концерт Веселина Цонева бяха бурно аплодирани от публиката.

Силвия Сашкова –секретар на НЧ „Георги Парцалев -1901”поздрави всички за Националния празник, за Денят на художествената самодейност и Баба Марта, празниците ,които силно свързват българските традиции и култура на нашия народ.

Кметът на Община Левски Любка Александрова благодари от сърце от свое име и от името на препълнената зала за прекрасната програма на НЧ „Георги Парцалев -1901”в навечерието на Националния празник и ден след деня на самодееца.

Програмите на читалището  свързани с България и с националните и празници винаги са правени   истински професионално, отбеляза г-жа Александрова.Вълнуващото преживяване със стиховете на Вазов и прекрасното изпълнение на песните от младите самодейци докоснало дълбините на духовната ни същност с радост и сълзи  ни кара да се чувстваме горди българи. Кметът на Община Левски Любка Александрова поздрави от сърце  самодейците и читалищните дейци за всички успехи и пожела да бъдат все така дръзновени с мисията да се чувстваме истински  българи с обич към фолклора и изкуството.