ЛОВЕЧ. Магазин продава незаконно турски лекарства

От ОД на МВР – Ловеч съобщават:

След получен сигнал за незаконна продажба на лекарства, служители на сектор «Противодействие на икономическата престъпност» при ОД МВР-Ловеч и ТД НАП-В.Търново са извършили контролни покупки на лекарства в магазин за хранителни стоки и битова химия в жк. «Младост».

В хода на последвалите процесуално-следствени действия, в търговския обект са намерени и иззети 500 броя различни по вид лекарства-турско производство, а във  връзка с констатирани административни нарушения свързани с нерегламентирана продажба на хранителни стоки в обекта, неиздаване на фискален касов бон и установен служител без трудов договор на място са извикани представители на Областна дирекция „Безопасност на храните“, НАП и ДИТ и за констатираните нарушения са започнали административни производства.

За установената нерегламентирана търговска дейност с лекарства и медикаменти по случая в РУ Ловеч е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл.324, ал.2 от НК и работата продължава под наблюдението на прокуратурата в Ловеч.