ЛОВЕЧ. 36 семейства отбелязаха заедно „Златна сватба“ 

Община Ловеч съобщава:

Кметът на Ловеч Корнелия Маринова организира тържествено за 36 семейства о, които отбелязват тази година  „Златна сватба“ – 50 години брак.

Инициативата е по повод Седмицата на брака в България (7 – 14 февруари).

Събитието бе посетено и от председателя на Общинския съвет Петър Цолов и заместник-кмета Венцислав Христов.

„Семейството е едно от най-важните неща в нашия живот. Сигурно сте се убедили, че любовта, доверието, нежността и топлината са сред най-важните в човешкия живот . Затова решихме да съберем нашата емоция по повод  Седмицата на брака, както и да отправим нашето послание към младите за ролята на семейството“, заяви в началото Корнелия Маринова.  После всички празнуващи получиха от кмета специално поздравление и цветя. Между присъстващите бяха и Рена и Дочо Колеви, които са сключили брак точно на днешната дата преди 50 години.

От името на всички благодариха  семейството Любен и  Валентина Пееви. Любо благодари специално на кмета и цялата община за поканата. Той припомни призива на  групата „Бийтълс“ – „ Правете любов, а не война“ , който днес отново е актуален. В залата  имаше и емблематични за града двойки като Петко и Евгения Петкови, Христофор и  Тотка Илиеви, Цоню и  Цветанка Цоневи, Тодор и Лена Лилови,  Пенка и Феодор Черневи и други.

Изненада за присъстващите бе появата на Люба Минчева, която преди 50 години е водела техните церемонии по бракосъчетанието. Тя припомни  своите ритуални думи, които е отправила  тогава към младоженците. Мнозина се просълзиха.

Церемонията се водеше от Вержиния Стойкова, директор на бюджетна дейност „Обреди“. На финала Корнелия Маринова се обърна към всички: „Виждам и днес светлина в очите ви. Нека тази светлина и топлина да продължават и занапред.“

В програмата участваха и танцьори от Центъра за подкрепа за личностно развитие – Общински детски комплекс в Ловеч с ръководител Васил Гърмолов, а след официалната част имаше и танци.

Пълен запис виж тук

https://www.facebook.com/Kornelia.Marinova.Official
https://www.facebook.com/lovech.municipality