ПЛЕВЕН. Четирима мъже пребиха момче, баща му твърди,че са полицаи

Мъж от Плевен сигнализира в социалните мрежи за случай на насилие от полицаи, пише 24 часа.

Той твърди, че синът му Емил е бил пребит от четирима полицаи, които са били извън работно време. 

„На 11.02.2023 г. в 4.00 ч. сутринта пред дискотека “ Анаконда “ синът ми Емил бе бребит и смлян от бой от четирима полицаи / цивилни, извън работно време/, с които не е имал пререкания, спор и каквото и да било. Не ги познава дори“, пише бащата във фейсбук профила си.

Бащата на пребитото момче, Костадин Недялков, твърди, че полицаите нападнали сина му, когато той излизал от дискотеката. Побоят бил жесток, твърди бащата. 

„Бой, както се бие куче. Не, не като куче, защото то има правото да вие и да скимти от болка. Той не е имал правото дори да изреве, защото през цялото време на боя е бил в безсъзнание“, пише още Недялков. 

МАКАР И КЪСНО СА СЕ НАМЕСИЛИ ОХРАНАТА НА ДИСКОТЕКАТА

От боя момчето си глътнало езика. Намесили се охранителите на дискотеката, които му извадили езика. 

„Други момчета, негови приятелчета, които излизат от заведението го познават единствено по маратонките. Бил е труп на плочките обезобразен“, пише още той.

Правим пълна проверка по случая. Няма да крием никого, виновните ще си понесат отговорността“, това поясни шефът на ОДМВР-Плевен комисар Веселин Вътов пред „24 часа“.

От думите му стана ясно, че замесени полицаи в случая вероятно наистина има, но посочи, че ще излязат с пълна информация след извършената проверка.