ПЛЕВЕН. Разписанието на градския транспорт е синхронизирано Google Maps. В реално време се следи на коя спирка след колко минути идва конкретен тролейбус или електробус

Община Плевен съобщава:

 Разписанието на градския транспорт в Плевен вече е синхронизирано с мобилното приложение Google Maps.

Така в реално време може да се получи информация за това на коя спирка след колко минути ще дойде конкретен номер тролейбус или електробус. Предоставят се още контакти с превозвача /„Тролейбусен транспорт“ ЕООД Плевен/,  данни за цените на билетите, както и дали е необходимо прекачване по зададения маршрут. Плевен е петият град в България след София, Пловдив, Варна и Стара Загора, който вече разполага с разписанията на градския си транспорт в приложението Google Карти, и вторият след Стара Загора, където разписанията се актуализират в реално време.

       Навигацията с градския транспорт в Google Maps работи по същия начин, по който и другите видове – с автомобил, велосипед или пеш. При търсене на цел в основното меню потребителят трябва да посочи, че иска да му се покаже маршрут с градския транспорт.

       Целта е да се популяризира градският транспорт сред жителите и гостите на Плевен, както и сред чуждестранните студенти. Използващите тази функция на Google Карти ще могат да се запознаят с маршрутите и спирките на 22-те линии, обслужвани от екологичните превозни средства, а също така и да проследяват разписанията и движението им в реално време.