ВИДИН. Първото домакинство на „Видабаскет“ е срещу „Чавдар“ – Троян

Кметът на Видин се срещна със състезателите на БК „Видабаскет“ преди първата им домакинска среща. Д-р Цветан Ценков, заедно със заместник-кмета Светослав Скорчев отидоха в спортна зала „Фестивална“ преди началото на днешната тренировка на отбора, за да изразят своята подкрепа и да дадат увереност на баскетболистите преди предстоящия първи домакински мач тази събота срещу „Чавдар“ – Троян. Кметът поздрави председателя на клуба Калин Лозанов, треньорите и състезателите за постигнатите успехи от началото на сезона и им пожела още бъдещи победи.

За последно „Видабаскет“ участва в „А“ баскетболна група през сезон 2019/2020. Тогава от клуба заявиха, че ще продължат да развиват само детско-юношеската школа, тъй като по финансови причини не може да се осигури участието на мъжете в шампионата. През 2022 година, след близо тригодишно прекъсване, ръководството на „Видабаскет“ обяви, че мъжкият отбор се завръща на баскетболната карта на България.

Първенството във втория ешалон се преобразува в Българска баскетболна лига (ББЛ) с три групи (А, Б, В) в четири региона – Запад, Център, Изток и Юг. Видинските баскетболисти попадат в регион Център на ББЛ А група. До момента мъжете имат записани четири победи и толкова загуби от осем мача. Това им отрежда третото място във временното класиране.

Успоредно с мъжкия отбор, през настоящия сезон „Видабаскет“ участва в шампионатите с гарнитури във всички възрастови групи – 10, 12, 14, 16 и 19 години.

Мачът в събота ще се играе от 15:00 часа в спортна зала „Фестивална“. Кметът д-р Ценков и зам.-кметът Скорчев също ще бъдат сред зрителите. Входът е свободен, а от Общината и ръководството на клуба призовават привържениците на баскетбола във Видин да дойдат в залата и да подкрепят своите любимци.