ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ. Любители на„офроуд“ с автовандалски прояви

Община Гоце Делчев съобщава:

Във връзка със зачестилите случаи на автовандалски прояви на любители на „офроуд спорта“ в курортното село Попови ливади, е издадена нарочна заповед на кмета на община Гоце Делчев.

В нея се забранява организирането или участието в нерегламентирани състезания по пътната инфраструктура или извън нея.

Забранява се също използването на пътната инфраструктура за други цели, освен в съответствие с нейното предназначение, а именно за превоз на хора и товари. В заповедта се забранява още извършването, организирането или участието в демонстрационни маневри, групово управление, форсиране на място на двигатели.

Настоящата заповед е издадена във връзка с постъпили сигнали на граждани в общинска администрация – Гоце Делчев за вандалски автомобилни прояви в с. Попови ливади, като организиране на нерегламентирани състезания и демонстративни маневри, които застрашават живота на пребиваващите в населеното място, увреждат пътната инфраструктура, частни и общински имоти.

През последните дни при поредната автовандалска проява, любители на офроуда буквално са изорали повърхността на полятата, на която години наред се провежда Традиционния събор, посветен на Илинденско-Преображенското въстание.

За случващото се са подадени сигнали до полицията както от ръководството на община Гоце Делчев, така и от жители и гости на Попови ливади, които са станали свидетели на офроуд състезанията.

В тази връзка, призоваваме всеки, който разполага с информация за подобни прояви, да подаде своевременно сигнал на телефон 112, на дежурния в община Гоце Делчев на тел. 088 800 60 80 или на кметския наместник на село Попови ливади.