Васко Бамбура изпя“Като се хванат на хоро, целият Брезник трепери”

Песента “Крепи се буцо” изпълни колоритният брезничанин Васил Андреев от колектива на народно читалище “Просвещение-1870” познат сред съгражданите си като Васко Бамбура, видя Zapadno.com.

Песента е записана вчера в читалището на Брезник и е поздрав от Васко и читалищната институция към брезничани. Първият куплет на “Крепи се буцо” е по текст на видния хореограф на Граово Лозан Иванчев, а следващите са измислени от Васил Андреев. Текстът на песента го оформя от миналата година.

Васил Андреев се занимава с пеене от 13-годишен. През първите му години негов учител е бил колега, с когото ходят по сватби и други тържествени събития. Но освен да пее той владее мелодиите чрез синтезатор, акордеон и тъпан.

Прякорът му също е интересен и означава нисък и пълен човек. Васил наследил прякора от баща си. В края на 2019 година за първи път той се качи на голяма сцена пред публиката в Брезник.

Тогава Васил изпълни песента “Стар мерак” със съдействието на оркестъра към брезнишкото читалище. Чувството да си на сцена е много приятно, сподели преди време за Zapadno.com Васил Андреев.

Вижте във видеото песента “Крепи се буцо”, в която Васко Бамбура пее: “Като се хванат на хоро, целият Брезник трепери”:

https://www.facebook.com/100011006945858/videos/923805462133327/