ЛОВЕЧ.„Дари книга, поДари любов”

Традиционно повече от седем години доброволците от Център за работа с доброволци към Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев” и Регионален център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование – област Ловеч организират благотворителна кампания „Дари книга, поДари любов” от 1-ви февруари и ще продължи до края на месеца.

Посветена е на Международния ден на книгодаряването (International Book Giving Day) – 14 февруари. Денят се чества за пръв път през 2012 година.

Към момента 44 държави подкрепят инициативата, сред които Франция, Индия, Бразилия, Дания, Германия, Египет, Канада, Мексико, Унгария и България.

Подтекстът е повече от ясен – и книгите заслужават любовта ни.

📚Ако искате КНИГАТА, която сте прочели, да стане НОВА за някого, може да я ДАРИТЕ на свой приятел, непознат или да я донесете при нас в Центъра за работа с доброволци в библиотеката.

📚Ние ще я дадем на тези, които се нуждаят от тях.

📚В инициативата всеки може да стане участник.

  • Единствено ни условие е книгите да са издадени след 2015 г. и да са предназначени за деца и тийнейджъри.

Целта на двете организации е да се съхрани книгата като ценност и да се гарантира нейното бъдеще, да се поощри четенето, което за някои деца и ученици е по-трудно, както и да се преодолее напрежението и негативните емоции от ежедневието ни.

Събраната литература в Центъра за работа с доброволци ще бъде дарена на социално слаби семейства или на центрове за настаняване от семеен тип.