СЛИВЕН. Автобус падна от мост, пътниците в стрес

Община Сливен съобщава:

Кметът Стефан Радев на Сливен посети с. Желю войвода, след станалия пътен инцидент около 10,45 часа на 16 януари, при който междуселищен автобус на фирма „Пътнически превози“ падна от мост.

За щастие, при инцидента няма тежко пострадали пътници.

По данни на Спешна помощ, една от пътничките е получила лека травма на врата и е откарана за наблюдение в областната болница. На друга, изпаднала в силен стрес, е оказана помощ на място от спешния екип. Останалите четирима пътници не са имали сериозни оплаквания, освен уплахата от преживяното произшествие.

Градоначалникът разговаря с водача на автобуса. При навлизането в моста той е получил хипертонична криза, по данни на медиците, в резултат на което е изгубил контрол над управлението. По неговите думи, дошъл е в съзнание, след като са пристигнали екипите на Спешния център и на пожарната. Към момента състоянието му е добро, извършен му е медицински преглед, не са установени охлузвания и наранявания. Стефан Радев пожела бързо възстановяване на шофьора и останалите пътници. „Крайно неприятен инцидент, но по-важното е, че е без необратими последици. Продължаваме да сме в постоянна връзка с екипите, които са на място, както и с медиците. Готови сме да окажем пълно съдействие на хората, ако имат нужда, според правомощията ни“, заяви кметът. Той бе категоричен, че Общината ще възстанови щетите по мостовото съоръжение и изрази надежда подобни произшествия да са рядкост.

Автобусът е технически изправен, водачът е с дългогодишен опит, без провинения. Взетата му непосредствено след инцидента проба за употреба на алкохол е отрицателна. „От няколко години предприехме превантивни мерки по отношение на пътните инциденти. Система за видеонаблюдение излъчва в реално време всички курсове на пътническите автобуси.

Назначили сме и медицинско лице, което наблюдава и е в течение с общата здравна картина на всички шофьори“, каза Петров.

Всяка сутрин, в началото на работния ден, водачите във фирмата се тестват за употреба на алкохол.