ПЛОВДИВ. Вандали отново трошат

Община Пловдив съобщава:

В ранните часове на 16 януари стъклените парапети на Римския стадион отново станаха жертва на вандалски акт. В записите от охранителните камери, с които Общинска охрана разполага, ясно се вижда как между 01:45 – 1:55ч. двама души, млади момчета, идват от посока Стария град и слизат по стълбите до градинката на Джумая Джамията.

По-ниският се засилва и изритва с крак едното стъклено пано от парапета на Римския стадион. Стъклото се чупи и пада на тревната площ вътре в стадиона. Избити са и два от държачите на стъклото. За щастие няма пострадали хора, предвид часа на инцидента. След това двамата продължават по Главната улица в посока Община Пловдив, като по пътя си изритват и вратата на магазин.

В рамките на година това е поредният вандалски акт на Римския стадион, при който се чупи стъкло от парапета, коментират от ОИ „Старинен Пловдив“ – институцията, която стопанисва и се грижи за Римския стадион. От екипа още сутринта са изпратили служители, които с подръчни средства са обезопасили мястото на липсващото стъкло.

Предприети са незабавни мерки и за подмяната на стъклото, но това със сигурност ще отнеме време, тъй като по проект всяко от стъклата на оградата на Римския стадион е с различен размер, като по този начин се преодолява денивелацията на терена. Това е и причината общинският институт да не съхранява резервни стъкла на склад, защото не може да се предвиди кое точно стъкло ще бъде счупено.

Община Пловдив е предприела незабавни действия по откриването на извършителите, като са сезирани съответните компетентни органи и служби.

Община Пловдив апелира към гражданите, ако някой разполага с допълнителна информация за извършителите, да подаде информация на телефон 112, където анонимността им е гарантирана.

ВИДЕО:

https://www.facebook.com/PlovdivMunicipality/videos/877262686753894