СТАРА ЗАГОРА. Готови за сняг

Община Стара Загора съобщава:

Налични са специализираните автомобили от изискващите се за зимно поддържане на уличната пътна мрежа в град Стара Загора, както и необходимите материали за преодоляване и недопускане на заледяване на пътното платно и тротоарите.

Това съобщи ресорният зам.-кмет на общината Радостин Танев, след като заедно с началниците на отделите  „Опазване на обществения ред и управление при кризи“ – Пламен Тодоров, и на „Екология“ – Пламен Йорданов направиха оглед на базите на фирмите, ангажирани със зимното поддържане и снегопочистването.

Уличната пътна мрежа на територията на града, с дължина над 200 км, се осигурява от ДЗЗД „Грийн партнърс“ – БКС, а четвъртокласната на територията на общината, с обща дължина близо 250 км, се обезпечава от „Трейс БГ“ ЕАД.

„Дежурните коли на фирмите трябва да реагират на 5-тата и на 10-тата минута, а всички останали – до 30 минути при създала се ситуация“, допълни Танев.

Ресорните отговарящи за пътищата в града и в общината, посетиха базата на фирма „Трейс БГ“. „По договор общо 25 машини трябва да са на разположение – като в това число влизат не само тези за сняг, но и за обход, за товарна дейност и други.

Изключително важно е греблата им да бъдат щадящи пътя, което виждаме е съобразено от фирмата и те са с допълнително гумено уплътнение. Радвам се, че и двете фирми, които ще поддържат пътната ни мрежа както в града, така и от 4-класната пътна мрежа, имат готовност“, уточни още Радостин Танев.

По време на обхода стана ясно, че проверки се правят регулярно, както на машините, така и на функционирането на  GPS – системата за позициониране и проследяване.