ПЕНКЬОВЦИ. Отстреляха огромен вълк. Хора се оплаквали от набезите му

Огромен вълк е отстрелял ловецът Кирил Ненков от ловната дружина в с. Пенкьовци, която е част от състава на ловно-рибарско сдружение “Руй” – Трън. Това съобщава https://zapadno.com , цитирайки национално ловно-рибарско сдружение „Съюз на ловците и риболовците в България”.

Хората от селата в района са се оплаквали от набезите на вълка, който наистина се оказал доста едър с 92 сантиметра обиколката на врата .

Ето какво разказа ловецът Кирил Ненков:

“На 8 януари излязохме на ловен излет за групов лов на дива свиня 20 човека, в района на “Ловно поле – 4”. Смея да твърдя, че познавам детайлно района, който е и доста отдалечен от населените места тук, между селата Одраници, Докьовци и Пенкьовци. Бяхме решили да обходим местностите “Кадийна шума”, “Кариерите” и “Елезов дол”. Аз не съм ловец от вчера, имам доста опит с пушката и веднага дочух кучешкия лай като малко по-специфичен – демек, вдигнали са нещо едро!… В този момент вълкът изскочи и не ми оставаше нищо друго освен да стрелям! Двамата с колегата едвам го измъкнахме на равното – тежеше колкото торба с цимент! Ще кажа само, че предната му лапа е с големината на цигарена кутия, а обиколката на врата му е 92 сантиметра”.