РУСЕ. Конкурс за рисунка и фотография, посветен на 22 март – Световен ден на Водата

Община Русе съобщава:

Общинският младежки дом в Русе съвместно с ВиК-Русе организира традиционния конкурс за рисунка и фотография, посветен на 22 март – Световен ден на Водата.

Конкурсът, който се провежда за 16-та поредна година, се превръща в емблематичен за русенския Младежки дом и се радва на голяма популярност у нас и по света.

Темата се задава ежегодно от ООН, а наградените творби се изпращат в седалището на организацията в Женева, където могат да бъдат също отличени или да участват в онлайн изложба.

Тази година темата, зададена от ООН е „Водата – да ускорим промяната“. С участието си в конкурса всеки участник подкрепя каузата за опазване на водите по света и получава грамота за участие от управлението по водите към ООН.

Конкурсът се провежда в направленията- рисунка и фотография.

В направление рисунка надпреварата е национална, участниците трябва да са в училищна възраст и да изпратят по пощата оригинал на своята творба, нарисувана с материали по избор и в размер 35 на 50 см.

В направление фотография конкурсът е международен, като възрастовият диапазон е от 14 до 30 години.

Изпращането на авторските снимки става по електронен път във формата за регистрация за конкурса.

Крайният срок за изпращане на творбите е 10 март 2023г., а обявяването на резултатите на Фейсбук страницата на Младежки дом − Русе и откриване на изложба с отличените творби ще бъде на 22 март 2023 г.

Пълна информация за условията, сроковете и регламента можете да прочетете в Статута на конкурса, както и в страницата на Общински младежки дом-Русе в социалните мрежи.