Ограничава се движението на МПС с маса над 12 т. с ремаркета и полуремаркета през проход „Троянски“

Ограничава се движението на МПС с маса над 12 т. с ремаркета и полуремаркета през проход „Троянски“, поради снеговалеж и снегопочистване.

Шофьорите, на които им предстои пътуване в Южна България, да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия.    АПИ апелира шофьорите да карат внимателно и със съобразена скорост, като спазват необходимата дистанция, да не предприемат резки маневри. Блокирането на движението от превозни средства, които не са подготвени за зимни условия, затруднява пътуването на всички останали шофьори и работата на снегопочистващата техника.

Областните пътни управления и пътноподдържащите дружества следят метеорологичните прогнози по райони и са в готовност да предприемат необходимите действия за обработка на настилките във високопланинските райони и проходите, където има предпоставки за хлъзгавост и заледявания. Целта е превантивните, а след това и снегопочистващите дейности да започват максимално бързо при прогноза за влошаване на времето, за да се осигури проходимостта на пътищата.

           Следете информацията за актуалната пътна обстановка и зимното поддържане на републиканската мрежа от интернет страницата www.api.bg, както денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.

В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието по републиканските пътища.