ГАБРОВО. Програмисти, писатели, аниматори и художници ще имат 48 часа за създаване на нови игри по една тема

Община Габрово съобщава:

След двугодишно прекъсване от 3 до 5 февруари 2023 г. в Дома на хумора и сатирата ще се проведе петото издание на „Gabrovo Game Jam“ („Габрово гейм джем“). Събитието е част от най-големия хакатон за разработка на игри в света – „Global Game Jam“.

В рамките на 48 часа отбори от любители на компютърни игри, програмисти, писатели, аниматори и художници ще работят по обща тема, която международният организатор ще обяви в деня на старта. За две денонощия разработките трябва да стигнат до ниво прототип, който може да се играе.

В предишни издания е имало теми като: „Ритуал“, „Какво ще правим сега“, „Звукът от сърцебиенето“, „Ние не виждаме нещата такива, каквито са, ние ги виждаме такива, каквито сме ние“, „Вълни“, „Зараза“, „Какво означава домът за теб?“, „Ремонт“.

Желаещите да се включат могат да се регистрират до 25 януари 2023 г. в сайта ggj.humorhouse.bg/.

Официалното начало за участващите на място е в 17:00 часа на 3 февруари.

В неделя – 5 февруари, ще бъдат обявени победителите. Дистанционната форма ще се проведе от 30 януари до 5 февруари 2023 г.

За да впечатлят журито и да получат повече бонус точки, отборите ще трябва да включат в игрите си сюжети, персонажи и символи, близки до Габрово и габровци – находчиви, пестеливи, предприемчиви и с чувство за хумор!

*По информация на МДХС

Изображение: Музей „Дом на хумора и сатирата“