ВИДИН. Актуализираният бюджет на Общината за 2022 г. е 81,5 млн. лева

На проведено днес извънредно заседание на Общински съвет – Видин бяха приети актуализация на бюджета на Общината за 2022 година, както и промяна на Поименния списък за капиталови разходи. Цветомира Илиева, заместник-кмет „Финансово-стопанска дейност, бюджет и икономическо развитие“, представи актуализираната бюджетна рамка. „Искам да обърна внимание, че увеличението е с 20 милиона лева – при първоначално приет бюджет от 61 228 915 лева в момента го актуализираме на 81 499 688 лева“, посочи зам.-кметът.

Илиева обясни, че в актуализацията влизат постъпленията по социални проекти, които Общината е изпълнявала през годината, като механизма „Лична помощ“ и проект „Приеми ме“. Включени са също така получени целеви средства за подобряване на образователната и спортната инфраструктура в Община Видин: за пристрояване на сградата на Основно училище „Иван Вазов“; за изграждането на модерна спортна площадка в Основно училище „Любен Каравелов“; за ремонт на закритата лекоатлетическа писта; за ремонти на покривите на двете учебни заведения в град Дунавци и др. Освен това 3 500 000 лева са предоставени от Министерството на регионалното развитие и благоустройството за ремонт на булевард „Панония“ в град Видин.

Във връзка с част от тези обекти бе актуализиран и Поименният списък за капиталови разходи. Цветомира Илиева уточни, че не всички обекти са завършени, като неусвоените финансови средства се прехвърлят за догодина.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *