Убийство в плевенското село Биволаре

Окръжна прокуратура – Плевен наблюдава досъдебно производство за убийство на 49 годишен мъж от село Биволаре, обл. Плевенска, започнато на 25.12.2022 година с първо действие по разследването– оглед на местопроизшествие. 

По делото е установено, че на 25.12.2022 година в село Биволаре, обл. Плевенска,  след възникнала разпра е нанесен побой на 49 годишен мъж от същото село. Той е бил откаран в УМБАЛ „Д-р Георги Странски“, където по –късно е починал от причинена черепно- мозъчна травма.

В резултат на незабавно проведените издирвателни мероприятия и действия по разследването, е установен извършителят на деянието, а именно – В.С. на 29 години. Той е привлечен в качеството на обвиняем за престъпление по чл. 115 от НК /убийство/ . За това престъпление законът предвижда наказание лишаване от свобода от десет до двадесет години. В.С. е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура-Плевен. На 29.12.2022  година предстои внасяне на искане в Окръжен съд- Плевен за вземане на мярка за неотклонение задържане под стража.

По същото досъдебно производство е привлечен в качеството на обвиняем и Д.И. на 22 години, за това, че е причинил средна телесна повреда на А.М., изразяваща се във фрактура на лявата ръка, довела до трайно затрудняване на движението ѝ – престъпление по чл. 129 от НК.

Разследването по случая продължава под ръководството на Окръжна прокуратура-Плевен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *