За инцидента на язовир “Брезнишки извор”: Не рибари, а жител от селото спасил давещия се мъж, който искал да извади сърна

Не рибари, а жител на брезнишкото село Брезнишки извор е спасил от удавяне мъжът в едноименния язовир, предаде репортер на Zapadno.com.

Както вече стана ясно, вчера преди обяд на язовир “Брезнишки извор” е възникнал инцидент с мъж, който се е опитал да извади давещо се диво животно от ледените води на водоема.
От Главна дирекция “Пожарна безопасност и защита на” съобщиха, че при пристигането на пожарникари от Брезник, се оказало, че мъжът бил изваден от рибари. Информационният сайт Zapadno.com цитира информацията, която се оказа, че не точно така в частта за рибарите.

Мъжът, паднал във водите на язовир, се опитвал да спаси давеща се сърна. Той е местен жител и преминавайки край язовира, чул звуците от давещото се животно. Опитвайки се да спаси сърната, мъжът паднал във водата, след като ледът, по който ходил се пропукал. Друг местен жител в района се притекъл на помощ на съселянина си, разясни кметският наместник на Брезнишки извор Росица Димитрова.

Спасителят на мъжа разбивал леда с тялото си и това е причината той да получи рани по себе си. Давещият се мъж бил спасен, но сърната се удавила.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *