Младото семейство Христо и Ивона Минкови се отказаха от букетите от сватбения си ден и с парите направиха дарение на Детското отделение в Троян

Младо семейство се отказало от букети в своя сватбен ден, за да предостави средства за закупуване на необходими пособия за Детското отделение в МБАЛ – Троян.

Изборът на Христо и Ивона Минкови не е случаен. Самият младоженец е едно от децата – пациент на това детско отделение. Лично д-р Антоанета Панджарова, сега завеждащ отделението, е оказвала първа помощ на вече порасналия Христо – както самата тя му припомни.

Още в сватбените покани било написано, че младото семейство кани гостите да се включат в благотворителната инициатива.

„Макар и красиви, цветята увяхват. За тях дори не си спомняш, забравяш как са оцветили душата ти поне за един ден или няколко мига. Но това, което не само с цвят, а и с много надежда ще стопли сърцата ни, е доброто в едни вълшебни усмивки. Детски и по-красиви от цвете. Нека вместо скъпи букети подарим щастие и надежда на малките герои“, сподели с нас Ивона.

От събраните средства, младоженците са закупили професионални аспиратори – 2 бр., маски за обдишване  – 5 бр. и 3 бр. въздуховоди –  изключително необходими за отделението. Общата стойност на дарението е 507 лв.

Целият екип на Детското отделение в МБАЛ Троян „Д-р Георги Стоев-Шварц“ и лично управителят на болницата – д-р Теодора Вълковска благодариха на Христо и Ивона и приветства благородната им кауза.

Нека има повече млади хора, последвали примера на младото семейство!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *