Деца от НУ „Христо Ботев“ и ОУ „Иван Хаджийски“ полазиха Кмета на Община Троян  на Игнажден

Възпитаници на НУ „Христо Ботев“ и ОУ „Иван Хаджийски“ гостуваха днес, Игнажден, на кмета на Община Троян – г-жа Донка Михайлова. Преоблечени като елфи и принцеси, възпитаниците на НУ „Христо Ботев“ влязоха в сградата на Общинска администрация с празнични песни и стихчета и нарекоха за здраве, късмет и берекет.

Те бяха посрещнати от кмета – г-жа Михайлова, Зам. кмета – г-жа Русенова и Секретаря на Общината – г-жа Калчева, които бяха подготвили пита, както традицията повелява и сладка почерпка  за всяко дете. Учениците бяха придружени от техните учители Илина Рогашка, Диляна Вачкова и Даниела Вълкова.

Спазвайки традицията на този ден, гостите донесоха коледни символи, лично изработени от тях, с пожелания към кмета и екипа му за весели празници и по-успешна нова година.

От ОУ „Иван Хаджийски“ отговорната задача да орисат годината на Община Троян поеха 6-годишните възпитаници от предучилищната група, две ученички от 4-ти клас и техните педагози – Паула Илиева и Николай Цочев. Децата бяха подготвили кратка програма и възпроизведоха обичаите от този ден. Те също опитаха от топлата пита и сладката почерпка, която г-жа Михайлова беше подготвила за тях.

Най-интересно беше, че малчуганите се надпреварваха да седнат и да се снимат на кметския стол.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *